Ernst van Hooidonk - Reiki en Massage


1. Polariteitsmassage is een holistische behandeling die helend werkt op lichaam en geest. De zowel energetische als fysieke polariteitsmassage is een massage van de huid, de spieren en de organen met als doel de doorstroming van de levensenergie op gang te brengen. Een teveel of een te weinig aan spanning in huid-, spier-, orgaanweefsel of in gewrichten, blokkeert de doorstroming van deze energie.
We kennen vijf energetische lagen, ieder met zijn eigen betekenis

  • Aarde - het element van concrete tastbare zaken, zoals je fysieke lichaam
  • Water - het element van emoties, voelen
  • Vuur - het element van wilskracht, enthousiasme
  • Lucht - het element van fantasie, woorden en ideeën
  • Ether - het element dat je losmaakt van je persoonlijkheid, het element van verbinding en integratie met de totaliteit van het leven.

In de polariteitsmassage worden deze lagen met elkaar in verbinding gebracht om een disbalans op te heffen. Diep en ontspannen ademen helpt je te verbinden. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van natuurlijke oliën vervaardigd van aromatische essences.
Het principe van de polariteit is dat er een spanningsveld is tussen twee kanten van een beleving, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, bijvoorbeeld koud en warm, geven en ontvangen, hard en zacht, controle en overgave, angst en veiligheid. Een polair spanningsveld ontstaat als er een bewust verlangen ontstaat naar het ene, waardoor een spanningsveld ontstaat. De oplossing ligt in de integratie en ervaren van beide kanten, waardoor men zich werkelijk vrij gaat voelen.

2. Reiki / chakra massage is een holistische massage die helend werkt op lichaam, geest en ziel. Bij deze massage houdt de masseur de handen regelmatig stil op plekken waar spanningen en blokkades zitten, zodat de Reiki zijn helende werking kan doen. De 7 hoofdchakra's worden in balans gebracht en gemasseerd. Hier combineert de masseur en Reiki master het beste uit de Reiki traditie met het genot van een chakra massage.

3. Lomi Lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie.
In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, gaat het voornamelijk om de twee zaken Harmonie en Liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De behandeling zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking.

Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekent “drukken, kneden, wrijven”, maar ook strekkingen en rotaties worden gebruikt, altijd via een zachte liefdevolle aanraking. Het woord is verdubbeld, omdat de betekenis dan nog enkele malen sterker wordt.
Een Lomi Lomi masseur kan bijvoorbeeld met één arm de schouder masseren terwijl de andere hand / onderarm de heup masseert, dit om harmonie en balans te bevorderen in het lichaam. Tijdens de Lomi Lomi massage zal ook altijd de buik worden gemasseerd. Hawaiianen geloven dat de buik de ziel van ons lichaam is.

De Lomi Lomi massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen.
Na de Lomi Lomi massage voel je je als herboren.

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Het lijkt bijna een soort dans.

De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties, waardoor wordt voorkomen dat die emoties ziektes kunnen veroorzaken.
Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.

4. Full body massage is een behandeling waarbij het hele lijf wordt gemasseerd. De masseur gebruikt zijn intuïtie om blokkades te verwijderen en chakra's te balanceren teneinde de levensenergie vrij te laten stromen.

5. Fibromyalgie (FM) massage of Fibromassage®
De FM massage is zacht (weinig druk) en langzaam teneinde het zenuwstelsel te kalmeren en het lichaam tot rust en in balans te laten komen. De ademhaling wordt weer normaal, het hartritme daalt en de stress en de chronische pijn en stijfheid in het lichaam verminderen De massage is zacht om de pijn in spieren en bindweefsel te verminderen. De fibromassage werkt door in het onderbewuste om te helen wat in het verleden niet goed is verwerkt. Deze massage zorgt tevens voor een diepe ontspanning, waardoor sommige mensen met fibromyalgie langer kunnen slapen en minder vermoeid zijn.


 

 
© | Powered by BouwhuisDesign.com