Ernst van Hooidonk - Reiki en Massage

Reiki is een alternatieve geneeswijze middels handoplegging waarbij universele liefdevolle helende levensenergie via de behandelaar wordt doorgegeven aan de behandelde. Deze heling vindt plaats op meerdere niveau´s (emotioneel, mentaal, lichamelijk en spiritueel). Reiki werkt bij nagenoeg alle aandoeningen en kan over de kleren heen worden gegeven.

Reiki is een behandelwijze die erop gericht is om mensen weer in hun kracht te zetten. Je wordt letterlijk aangeraakt, waardoor je je weer kunt herinneren wie je in diepste wezen bent. Met dit inzicht wordt gekeken waar gedrag, gedachtes en leefgewoontes barricades in je ontwikkeling hebben opgeworpen en hoe je deze kunt opruimen. Je leert weer van jezelf te houden en in vrede te leven met jezelf en je omgeving. Daarnaast om bij keuzes in je leven naar je gevoel te luisteren waardoor richting en zingeving in je leven een kans krijgen.

Deze behandelwijze gaat uit van een holistische benadering, een benadering die lichaam en geest als één geheel ziet. Mensen ontwikkelen kwalen die voortkomen uit bepaalde gedachten en gewoontes. Iemand die lang in een stressvolle omgeving verkeert of al heel lang last heeft van angsten, kan kwalen ontwikkelen op fysiek niveau. Reiki geeft inzicht waardoor mensen andere keuzes gaan maken en dingen een plekje kunnen geven in hun leven. Dat begrijpen met hart en ziel geeft je de kans om zaken te veranderen en liefdevol te reageren op gebeurtenissen.

Na het lezen van het boek "De energie van de Heilige Geest" van Philip Troost werk ik sindsdien hiermee en is het een religieuze behandeling geworden.  

Voor wie zijn deze Reiki behandelingen bestemd ?

Voor mensen met stress, slapeloosheid, depressiviteit, vage klachten, angsten, onzekerheid, verdriet, boosheid en lichamelijke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, migraine, obstipatie, burn-out, allergieën, artritus, verlies, etc.

Deze helingwijze heet officieel The Usui System of Reiki Healing, de Japanse naam is Usui Shiki Ryoho, in het Nederlands aangeduid als het Usui Reiki-systeem of het Usui systeem van natuurlijk genezen.

De vertaling van het woord "reiki" is kracht van de zon of universele levensenergie.

De 5 Reiki beginselen (leefregels) zijn:

  • Leef in dankbaarheid
  • Maak je vandaag geen zorgen
  • Maak je vandaag niet boos
  • Wees eerlijk
  • Toon respect voor ieder levend wezen.

 
© | Powered by BouwhuisDesign.com